FOLLARAÏMS BLANC

100% Garnatxa Blanca (Lledoner)

Vinya de la Garnatxa Blanca: Situada sota l’ermita de Santa Pellaia, una de les vinyes més altes de l’Empordà, a 355 metres d’alçada és una terra marcada per el rastre de la Tramuntana, on s’observa tot el paisatge que aquest territori ofereix i on des de fa milers d’anys l’humà ja plantava vinyes. Anclada al naixement del riu Daró, trobem un terra argilós amb pissarra vermella que consta de diferents terrasses molt antigues on s’han replantat diverses varietats de ceps, entre elles, aquesta Garnatxa Blanca.

Treball Agrícola de les Vinyes de Garnatxa Blanca: Degut a la seva excel•lent situació, propietats de la terra i a tot el vent del nord que rep, aquesta vinya presenta diverses avantatges a l’hora de treballar-la.
Gràcies a elles estem parlant d’una Vinya molt salvatge i en molta sintonia amb la Naturalesa; no requereix cap aplicació sanitària de sofre i coure, tampoc és invadida per la vegetació i la poca que hi ha és la més beneficiosa pel raïm (fargola, romaní, espígol, fonoll, etc.). D’aquesta manera, aconseguim ceps de poca producció que ens dóna un raïm més sabrós i estructurat, la clau per fer el noste vi.

Elaboració i Nota de Cata del Vi: Monovarietal de Garnatxa amb gran estructura i cos en boca degut a les hores de maceració amb pell, criança amb lies i envellit en bota de castanyer antigament utilitzada per la hidromel.
L’elaboració i cuina que es fa per arribar a aconseguir aquest brevatge és sense sulfits afegits i amb llevats autòctons i propis de la mateixa vinya, a partir de fermentacions lentes per aconseguir un bon brou.
No és un blanco fácil.