FOLLARAÏMS ROSAT

50% Merlot 50% Ull de llebre

Vinya del Merlot i Ull de Llebre: Situada a Mont-Ras, al peu de les Gavarres i orientada cara Nord on li toca la Tramuntana i mirant al Mediterrani, a 2 km del mar. Plantada sobre terres argiloses i arenoses.
Treball Agrícola de les Vinyes de Merlot i Ull de Llebre: La vinya és treballada per en Nil i tota ella cuidada manualment tant podant-la com esbrollant-la. Amb la intenció de mantenir una coberta vegetal del sòl i per tant també la fauna que ell conté, augmentem la biodiversitat de la zona per poder obtenir un raïm de major qualitat, que és la base per tenir un bon vi. Amb aquesta filosofia també s’inclou el no utilitzar sistèmics, productes de contacte ni herbicides.

Elaboració i Nota de Cata del Vi: La idea de Follaraïms Rosat és d’un vi de raig sense gaire presió de la prensa per no extreure els aromes i el pigment de la pell del raïm, lleuger, cremós, afruitat i amb el punt òptim d’acidesa. Tot i tenir un 14,5% d’alcohol, hem aconseguit un vi fresc i no alcohòlic. L’elaboració i cuina que es fa per arribar a aconseguir aquest brevatge és sense sulfits afegits i amb llevats autòctons i propis de la mateixa vinya, a partir de fermentacions lentes per aconseguir un bon brou.

El procés d’elaboració és senzill, s’inicia veremant en caixes de dotze quilos per tal de que el raïm arribi intacte a la bodega. Un cop allà, comença l’alquimia natural de la fermentació del most amb la mínima influència de l’home, respectant les velles tradicions i maneres de fer el vi.
La fermentació es fa en petites tines per poder fer un seguiment més acurat i cuidadós tal i com els vins naturals requereixen.